បច្ចុប្បន្ន ប៊ឺរកាឡុកមានការពេញនិយមខ្លាំងណាស់ពីសំណាក់ប្រជាជនខ្មែរ ដោយសារតែនេះជារដូវកាលរបស់វា។ មិនត្រឹមតែមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់នោះទេ ប៊ឺរក៏ផ្តល់ប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនផងដែរចំពោះសុខភាពអ្នកបរិភោគ។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់របស់ផ្លែប៊ឺរ ៖
– ជំនួយដល់សុខភាពបេះដូង
– បង្ការជំងឺដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាល
– ធ្វើឲ្យភ្នែកមានសុខភាពល្អ
– ការពារជំងឺមហារីកសុដន់
– ប្រឆាំងការពារជំងឺមហារីកក្នុងមាត់
– ជួយបញ្ចុះកម្រិតជាតិកូឡេស្តូរ៉ុល
– សម្បូរទៅដោយវីតាមីន E ។
សុភ័ក្ត្រ
ប្រភព៖ beauty & health