ការនាំចូលសាច់ជ្រូកនិងការបរិភោគសាច់ធ្លាក់ចុះ បានធ្វើឱ្យតម្លៃសាច់ជ្រូកធ្លាក់ចុះ ដែលជួយធ្វើឱ្យសន្ទស្សន៍ថ្លៃទំនិញមានស្ថេរភាព។
សាច់ជ្រូកនៅខែនេះត្រូវបានលក់នៅផ្សារលក់ដុំ HócMôn ក្នុងទីក្រុងហូជីមិញក្នុងតម្លៃ ៧២,០០០ ដុង ប្រហែល ៣,៧ ដុល្លារអាមេរិកក្នុងមួយគីឡូក្រាមពោលគឺធ្លាក់ចុះ ៨,៨ ០០០ ដុងបើប្រៀបធៀបទៅនឹងខែមុន។
លោក Lu Xuân Huy អគ្គនាយករងនៃក្រុមហ៊ុនភាគហ៊ុន CP បាននិយាយថាតម្លៃសត្វជ្រូកធ្លាក់ចុះដោយសារតែការកើនឡើងនូវការនាំចូលសាច់ជ្រូកកកនិងជ្រូករស់ក៏ដូចជាតម្រូវការទាប។
យោងតាមក្រសួងកសិកម្មនិងអភិវឌ្ឍន៍ជនបទបានឱ្យដឹងថា ក្នុងរយៈពេល ៧ ខែដើមឆ្នាំនេះវៀតណាមបាននាំចូលសាច់ជ្រូកជាង ៩៣.២៤៨ តោនដែលភាគច្រើនមកពីប្រទេសកាណាដា អាល្លឺម៉ង់ ប៉ូឡូញ ប្រេស៊ីល អាមេរិក អេស្ប៉ាញ និង រុស្ស៊ីកើនឡើង ២២៣ ភាគរយ ពីរយៈពេលដូចគ្នាក្នុងឆ្នាំ ២០១៩ ។
ក្រសួងនេះបានផ្តល់សិទ្ធិអនុញ្ញាតឱ្យនាំជ្រូកចូលក្នុងទ្រុងពីប្រទេសថៃចាប់ពីពាក់កណ្តាលខែមិថុនា។ គិតត្រឹមថ្ងៃទី ៣ សីហាមានក្រុមហ៊ុនចំនួន ៣៩ បានចុះបញ្ជីដើម្បីផ្តាច់សត្វជ្រូកចំនួនជាង ៤,៧ លានក្បាលដែលចូលពីប្រទេសថៃចូលទៅក្នុងប្រទេសវៀតណាមហើយក្នុងនោះ ៧៥.០០០ ក្បាលត្រូវបានសម្លាប់។
អនុរដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងកសិកម្មនិងអភិវឌ្ឍន៍ជនបទខេត្តភូថងបាននិយាយថា វៀតណាមមិនបានកំណត់កូតាសម្រាប់ការនាំចូលសាច់ជ្រូករស់ឬសាច់ទេហើយមន្ទីរសុខភាពសត្វតែងតែជួយសម្រួលដល់ការលុបបំបាត់ពន្ធគយនៃការនាំចូល។
ប៉ុន្តែការនាំចូលសាច់ជ្រូកមានការពិបាកចាប់ តាំងពីគ្រុនផ្តាសាយជ្រូកអាហ្វ្រិកបានកាត់បន្ថយចំនួនប្រជាជនពិភពលោកនៅលើពិភពលោកចំនួន ១២ ភាគរយ។ លោក Nguyễn Kim Đoánអនុប្រធានសមាគមបសុសត្វ Đồng Naiបាននិយាយថាតម្លៃសត្វជ្រូកនៅភាគខាងត្បូងមានប្រហែល ៧០,០០០ ដុងក្នុងមួយគីឡូក្រាមកាលពីសប្តាហ៍មុនហើយពេលខ្លះក៏ទាបជាងដែរខណៈដែលថ្លៃដើមផលិតកម្មនាពេលបច្ចុប្បន្នគឺ ៦៧,០០០ ដុង។
មូលហេតុមួយទៀតដែលធ្វើឱ្យតម្លៃសត្វជ្រូករស់ធ្លាក់ចុះគឺការមកដល់នៃខែទី ៧ តាមច័ន្ទគតិដែលគេហៅថា Vu Lan នៅថ្ងៃទី ១៩ សីហាជាពេលវេលាដែលគ្រួសារជាច្រើនមិនបរិភោគសាច់ដោយសារហេតុផលសាសនា។ ការត្រឡប់មកវិញនៃ COVID-១៩ ក៏ធ្វើឱ្យតម្លៃសត្វជ្រូកធ្លាក់ថ្លៃដែរដោយសារតែតម្រូវការថយចុះ ៕ ដោយ ៖ CEN