Monday, September 30, 2024

ទំនាក់ទំនង : 0716140005

Address : #16 (Borey New World) St. 6A sk . Phnom Penh Thmey kh. Sen Sok ct., Phnom Penh 120913 Office: +85523232725 Tel: 017 93 61 91

មួយសប្តាហ៍នៃការហាមឃាត់ការនាំចេញសាច់មាន់របស់ប្រទេសម៉ាឡេស៊ី៖ តូបមួយចំនួននៅក្នុងប្រទេសសិង្ហបុរីបានបិទ ខណៈដែលហាងផ្សេងទៀតកំពុងស្វែងរកដំណោះស្រាយ

សិង្ហបុរី៖ ការផ្គត់ផ្គង់សាច់មាន់ស្រស់ចុងក្រោយពីប្រទេសម៉ាឡេស៊ីបានមកដល់តូបលក់បាយមាន់របស់លោក Ong Eng Koon កាលពីថ្ងៃអង្គារ។ កាលពីថ្ងៃពុធម្សិលមិញនេះ គាត់បានធ្វើអ្វីមួយដែលគាត់មិនបានធ្វើចាប់តាំងពីការភ័យខ្លាចជំងឺផ្តាសាយបក្សីកាលពីឆ្នាំមុន – គាត់បានចម្អិនម្ហូបដ៏ពេញនិយមដោយប្រើសាច់មាន់ដែលយកចេញពីក្លាសេ។

លទ្ធផល? ឬជោគជ័យមួយ?  សាច់មាន់ក្លាសេចំនួន 10 ក្បាលដែលគាត់បានចម្អិនត្រូវបានលក់អស់ក្នុងរយៈពេល 2 ម៉ោង។ មកដល់ម៉ោង 11.30 ព្រឹក មាន់ដែលបានដាក់តាំងបង្ហាញរបស់គាត់ ត្រូវបានលក់អស់ ដោយបន្សល់ទុកសាច់ផ្សេងទៀតសម្រាប់ បាយសាច់ទា និង អង្ករ char siew ដែលគាត់លក់។

កាល​ពី​ថ្ងៃ​ពុធ នៅ​ពេល​ដែល CNA បាន​ទៅ​ជួប​គាត់ គាត់​បាន​និយាយ​ថា គាត់​មិន​បាន​ផ្លាស់​ប្តូរ​វិធី​ធ្វើ​ម្ហូប ឬ​រសជាតិ​ទេ។ លោក អ៊ុង ដែលបើកតូបរបស់គាត់នៅផ្សារ និងមជ្ឈមណ្ឌលចំណីអាហារ អស់រយៈពេល 25 ឆ្នាំមកហើយ បាននិយាយថា គាត់មានគម្រោងបន្តបម្រើបាយមាន់ជាមួយជម្រើសក្លាសេ ព្រោះវាទទួលបានផលល្អ។

លោក Ong បាននិយាយថា ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ហាងបាយមាន់មួយផ្សេងទៀតនៅក្នុងមជ្ឈមណ្ឌលអ្នកលក់ដូរត្រូវបានបិទនៅពេលដែល CNA បានទៅមើលផ្ទាល់ ដែលជាលទ្ធផលនៃការហាមឃាត់ការនាំចេញសាច់មាន់របស់ប្រទេសម៉ាឡេស៊ី។ លោក Ong បានប្រាប់ CNA ថា “ពួកគេបានញ៉ាំ។ ពួកគេនិយាយថា (វា) ល្អ” ។ ពីមុនគាត់បានប្រាប់ CNA ថាគាត់ប្រហែលជាត្រូវពឹងផ្អែកលើការលក់មុខម្ហូបផ្សេងទៀតដើម្បីរស់ ទោះបីជាបាយមាន់ជាអ្នកលក់ដាច់បំផុតរបស់គាត់ក៏ដោយ។

ខណៈពេលដែលតម្លៃនៅតែដដែលនៅតូបរបស់អតីតយុទ្ធជន ការត្រួតពិនិត្យនៅហាងបាយមាន់ដ៏ល្បីល្បាញ Boon Tong Kee’s Balestier បានបង្ហាញថា បាយមាន់ឥឡូវនេះមានតម្លៃ 6 ដុល្លារសិង្ហបុរី ដោយគ្មាន GST ការកើនឡើង 0.50 ដុល្លារសិង្ហបុរី ដែលបានចូលជាធរមាននៅថ្ងៃទី 1 ខែមិថុនា។ ម្ហូបមាន់ស្ងោរ (ស្ងោរ) ដែលល្បីរបស់ខ្លួនក៏មានតម្លៃ 36 ដុល្លារសិង្ហបុរី ដោយគ្មាន GST កើនឡើងពី 32 ដុល្លារសិង្ហបុរី។

នៅផ្សារប្រពៃណី CNA បានទៅទស្សនា អ្វីៗមានភាពស្ងប់ស្ងាត់។ ជើងទម្រនៅផ្សារ Beo Crescent នៅព្រឹកថ្ងៃពុធប្រហែលម៉ោង 9 ព្រឹកដែលជាការផ្លាស់ប្តូរពីហ្វូងមនុស្សធម្មតាដែល CNA សង្កេតឃើញមុនពេលហាមឃាត់ការនាំចេញសាច់មាន់។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ តូបចិញ្ចឹមមាន់ហាឡាល់ Nur Muhammad Meat Enterprise បានប្រាប់ CNA ថា អតិថិជននៅតែទិញសាច់មាន់ក្លាសេ។

ម្ចាស់តូបឈ្មោះ Nur Muhammad អាយុ 33 ឆ្នាំបាននិយាយថា “ខ្ញុំបានលក់មាន់ក្លាសេអស់រយៈពេល 20 ឆ្នាំមកហើយ គ្មានបញ្ហាទេ។ ប៉ុន្តែកាលពីលើកមុនមួយគីឡូក្រាម 5 ដុល្លារសិង្ហបុរី ឥឡូវនេះ 10 ដុល្លារសិង្ហបុរី” ។ លោកបានបន្ថែមថា “ប៉ុន្តែសម្រាប់ទំនិញក្លាសេ តម្លៃបានកើនឡើងរួចហើយក្នុងអំឡុងពេល Hari Raya” ដោយពន្យល់ថាគាត់បានឃើញតម្លៃកើនឡើងរួចហើយ មុនពេលការហាមឃាត់ការនាំចេញចូលជាធរមាន។

ទោះ​បី​ជា​យ៉ាង​ណា​ក៏​ដោយ តូប​មួយ​ចំនួន​ហាក់​បាន​រង​ផល​ប៉ះពាល់។ នៅហាង គីម ហេង ទឹកកក នៅតែមានការតាំងបង្ហាញសាច់មាន់ក្លាសេយ៉ាងពេញទំហឹង។ ម្ចាស់តូបរបស់ខ្លួន ដែលគ្រាន់តែចង់ស្គាល់ថាជាលោក Tan បាននិយាយថា គាត់បានឃើញអតិថិជនតិចជាងមុនចាប់តាំងពីការហាមឃាត់ការនាំចេញបានចាប់ផ្តើមកាលពីមួយសប្តាហ៍មុន។

លោក​បាន​កត់​សម្គាល់​ថា តូប​ជិត​ខាង​របស់​លោក​គឺ​ហាង​មាន់​ស្រស់ Swee Heng ដែល CNA គាំទ្រ​ច្រើន​ដង​មុន​ការ​ហាម​ឃាត់​ការ​នាំ​ចេញ ត្រូវ​បាន​បិទ​ប្រហែល​មួយ​សប្តាហ៍។ លោក Tan បានមានប្រសាសន៍ថា “មនុស្សមិនចូលចិត្តក្លាសេទេ។ ប្រសិនបើ (មិនមានតូបលក់) សាច់ជ្រូក ឬត្រី ឬបន្លែស្រស់ នឹងមានអតិថិជន (តិចជាងនេះ)។ ប្រជាជននៅតែចូលចិត្តសាច់មាន់ស្រស់” ។

ម្ចាស់តូបអាយុ 60 ឆ្នាំរូបនេះបាននិយាយថា ហើយអ្នកដែលរើសយកមាន់ក្លាសេនឹងទិញពីផ្សារទំនើបមួយចំនួនដែលសាច់មាន់មានតម្លៃសមរម្យជាងនេះបន្តិច។ នៅពេលសួរថាតើគាត់នឹងទប់ទល់នឹងការធ្លាក់ចុះនៃចំនួនអតិថិជនដោយរបៀបណានោះ លោក Tan បាននិយាយថា វាគ្រាន់តែជាបញ្ហាដែលត្រូវប្រើវាពេលដើម្បីសុំាំនឹងវា។ លោកបានបន្ថែមថា “ប្រហែលជានៅទីបំផុតមនុស្សនឹងត្រលប់មកវិញ ពីព្រោះពួកគេគ្មានជម្រើស។ យើងមិនអាចពឹងផ្អែកលើម៉ាឡេស៊ីបានទេ”៕ ប្រភព៖ CNA

spot_img
×