ទទួលទានកាហ្វេពេលព្រឹក ពេលពោះទទេ ជាទម្លាប់អាចធ្វើឲ្យអ្នកនាំគ្រោះមកដាក់ខ្លួន ។
. ធ្វើឲ្យរាងកាយបាត់បង់ទឹក
ក្រោយ១យប់លង់លក់ក្នុងដំណេក, រាងកាយបាត់បង់បរិមាណទឹកមួយចំនួន, ប៉ុន្តែប្រសិនអ្នកទទួលទានកាហ្វេភ្លាម នោះនឹងធ្វើឲ្យស្ថានភាពបាត់បង់ទឹកប្រែជាធ្ងន់ធ្ងរជាង ។
តាមការស្រាវជ្រាវមួយចំនួន, កាហ្វេអ៊ីនមានក្នុងកាហ្វេ មានឥទ្ធិពលសម្រួលផ្លូវនោម, ធ្វើឲ្យតម្រងនោមធ្វើសកម្មភាពច្រើនជាង ឆាប់កម្ចាត់ទឹកចេញក្រៅ ។ ប្រសិនយកចិត្តទុកដាក់ឲ្យហ្មត់ចត់, អ្នកដឹងថា ក្រោយពេលទទួលទានកាហ្វេពេលព្រឹក អ្នកបត់ជើងតូចច្រើនជាងធម្មតា ។
. បន្ថយអារម្មណ៍ឃ្លាន
តាមអ្នកជំនាញការ, ការប្រើប្រាស់កាហ្វេពេលព្រឹកព្រលឹម នឹងធ្វើឲ្យបាត់អារម្មណ៍ឃ្លាន ។ ក៏អាស្រ័យដោយហេតុផលនេះដែលមនុស្សជាច្រើនប្រើប្រាស់កាហ្វេដូចជាភេសជ្ជៈ ជំនួយបញ្ចុះទម្ងន់ ។
ប៉ុន្តែ ប្រសិនមិនបរិភោគអាហារព្រឹក និងទទួលទានតែកាហ្វេ នឹងបង្កគ្រោះថ្នាក់យ៉ាងច្រើន សម្រាប់រាងកាយដូចជា៖ ថមថយសមត្ថភាពអង្គបដិបក្ខ, ប្រតិកម្មយឺត, ទល់លាមក និងកើតក្រួសប្រមាត់… ។
. គ្រោះថ្នាក់ក្រពះ
ទទួលទានកាហ្វេភ្លាម ក្រោយពេលភ្ញាក់ពីដំណេកនឹងធ្វើឲ្យបរិមាណអាស៊ីតក្នុងក្រពះកើនឡើង ទោះបីពុំទាន់មានអាហារក្នុងនោះ ។ បរិមាណអាស៊ីតក្រពះនេះ ប្រសិនមិនត្រូវបានប្រើដើម្បីរំលាយអាហារ នឹងកកស្ទះក្លាយជា «អ្នកបំផ្លាញ» ។ ស្ថានភាពនេះអូសបន្លាយជាប្រចាំនឹងធ្វើឲ្យអ្នកពិបាករំលាយអាហារ, រលាកដំបៅក្រពះ,…. ។
ពេលវេលាទទួលទានកាហ្វេល្អបំផុត គឺក្រោយស្រស់ស្រូបអាហារព្រឹកប្រមាណ ១ ទៅ ២ ម៉ោង ។
ក្រៅពីនេះ អ្នកក៏មិនគួរទទួលទានកាហ្វេក្រោយម៉ោង ៤ ទៅ ៦ ល្ងាច ព្រោះវានឹងឥទ្ធិពលដល់ដំណេកនៅពេលយប់ ៕ សូយន