ស្ត្រីមេផ្ទះគួរចងចាំនូវអាហារដែលអ្នកដាច់ខាតមិនត្រូវគួបផ្សំជាមួយប៉េងប៉ោះ ដើម្បីបញ្ចៀសបាត់បង់ជីវជាតិ និងថែមទាំងគ្រោះថ្នាក់ដល់តម្រងនោម ។
១- ប៉េងបោះ និងដំឡូងជ្វា
ពេលគួបផ្សំជាមួយគ្នា ប៉េងប៉ោះនិងដំឡូងជ្វាអាចបង្ករោគសញ្ញាដូចជាចង់ក្អួត, ឈឺពោះ, រាករូស និងកកើតក្រួសតម្រងនោម ។
២- ប៉េងប៉ោះ និងត្រសក់
ប៉េងប៉ោះសម្បូរវីតាមីន C, តែត្រសក់ផ្ទុកអង់ហ្ស៊ីមមួយ និងបំផ្លាញបរិមាណវីតាមីន C ធ្វើឲ្យថយតម្លៃជីវជាតិរបស់ប៉េងប៉ោះ ។
៣- ប៉េងប៉ោះ និងការ៉ុត
ក៏ដូចជាត្រសក់ដែរ, ការ៉ុតមានផ្ទុកអង់ហ្ស៊ីមមួយអាចបន្ថយវីតាមីន C ក្នុងប៉េងប៉ោះ ។ ទោះបីវាមិនផលិតជាតិពុល តែវាធ្វើឲ្យបាត់តម្លៃជីវជាតិ ។
៤- ប៉េងប៉ោះ និងថ្លើមជ្រូក
ជាតិស្ពាន់និងដែក មានក្នុងថ្លើមជ្រូក អាចអុកស៊ីតកម្មវីតាមីន C ទៅជាអាស៊ីត dehydroascorbic និងធ្វើឲ្យបាត់តម្លៃជីវជាតិរបស់ប៉េងប៉ោះ ហេតុនោះអ្នកមិនគួរចម្អិនប៉េងប៉ោះរួមជាមួយថ្លើមជ្រូក ។
៥- ប៉េងប៉ោះ និងដំឡូងបារាំង
ដំឡូងបារាំងផលិតបរិមាណដ៏ធំមួយនៃអាស៊ីត Clohidric ក្នុងផ្លូវរំលាយអាហារ ។ ប៉េងប៉ោះបង្កើតសារជាតិមួយមិនរលាយក្នុងបរិស្ថានអាស៊ីតខ្លាំង, អាស្រ័យហេតុនោះ ប្រសិនគួបផ្សំគ្នា អាចបង្កជាជំងឺពិបាករំលាយ ៕ សូយន