បច្ចុប្បន្ននេះជំងឺក្រពះបានកើតមានស្ទើរតែទូទៅហើយ ហើយកំពុងមាននិន្នាការរាលដាលដល់ស្រទាប់យុវវ័យ។ មនុស្សមិនច្រើនទេដែលដឹងថាក្នុងទឹកដូងមានផ្ទុកប្រភេទវីតាមីន រ៉ែអំបិលនិងរ៉ែដទៃទៀតដូចជា៖ កាល់ស្យូម Kali, Chloride ជួយព្យាបាលជំងឺបានយ៉ាងល្អ។
ក្រៅពីនោះ តាមអ្នកវេជ្ជសាស្ត្រ ក្នុងទឹកដូងមាន enzyme ដែលមានសមត្ថភាពប្រឆាំងមេរោគ ប្រឆាំងអាការរលាក កម្ចាត់មេរោគនៅពោះវៀន មានប្រយោជន៍ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ។ ដូច្នេះទឹកដូងអាចត្រូវបានប្រើប្រាស់ដើម្បី ព្យាបាលជំងឺរលាកក្រពះ រលាកពោះវៀនធំ។ល។
វិធីធ្វើ ៖
អ្នកគ្រាន់តែកាត់ ហើយចោះផ្នែកសណ្តង់ឱ្យមានប្រហោងមួយ រួចយកវាទៅដាក់លើជើងក្រានហ្គាស់ដុតក្នុង រយៈពេលពី៣០ទៅ៤០នាទី ដោយប្រើភ្លើងខ្សោយបំផុត ។ បន្ទាប់មកចាក់ទឹកដូងទៅក្នុងចាន រួចកោសយកសាច់ដូង មកដាក់លាយជាមួយ។ អ្នកបែងចែកវាជា៣ចំណែកស្មើគ្នាសម្រាប់ផឹក៣ពេល គឺព្រឹក ថ្ងៃត្រង់និងយប់ ហើយផឹកវាមុនពេលពិសាអាហារប្រមាណ៣០នាទី។
បែបនេះ ជំងឺរលាកក្រពះនិងពោះវៀនប្រាកដជាជាសះស្បើយក្នុងរយៈពេលមួយខ្លី៕លីសា
ខាងក្រោមគឺជាវីដេអូណែនាំ