ម្រេច ទាំងខ្ចី និងទុំត្រូវបានគេប្រើប្រាស់យ៉ាងច្រើនសម្រាប់បន្ថែមក្នុងអាហារ។ រស់ជាតិហិរតិចៗរបស់វា ធ្វើឲ្យអាហារកាន់តែមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ ប៉ុន្តែប៉ុណ្ណោះវាថែមទាំងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើន ចំពោះសុខភាពរបស់យើងទៀតផង។
ខាងក្រោមនេះ CEN នឹងប្រាប់ពីអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗរបស់ម្រេចចំពោះសុខភាព ៖
– ប្រឆាំងជំងឺមហារីក និងជំងឺផ្សេងៗ
– សម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ
– សម្រួលដល់បញ្ហាស្ទះឈាម
– ព្យាបាលបញ្ហាធ្មេញ និងអញ្ចា្
– កាត់បន្ថយឧស្ម័នពុលក្នុងខ្លួនប្រាណ
– ធ្វើឲ្យឃ្លានអាហារ និងការពារជំងឺសន្លាក់ដៃជើង
– បង្កើនការស្រូបយកសារធាតុបំប៉នក្នុងអាហារ ៕ សុភ័ក្ត្រ
ប្រភព៖ beauty and health