ក្រោយពេលអានអត្ថបទនេះ អ្នកនឹងមានបន្ថែមមូលហេតុដើម្បីបរិភោគម្នាស់រាល់ថ្ងៃ ។
ម្នាស់សម្បូរសារជាតិជីវជាតិការពារយើងចៀសពីជំងឺច្រើនមុខ ។ ម្នាស់ផ្ទុកយ៉ាងច្រើននូវវីតាមីន A, C, ជាតិសរសៃ, ហ្វូសហ្វ័រ, ប៉ូតាស្យូម និងកាល់ស្យូម ។ នេះជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលអ្នកជំនាញការជីវជាតិទូន្មានអ្នកមិនគួរបរិភោគរាល់ថ្ងៃ ។ តើព្រោះតែហេតុអ្វីទៅ ?
. បង្ការមហារីក
ម្នាស់សម្បូរសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជួយបំផ្លាញរ៉ាឌីកាល់សេរី និងទប់ស្កាត់ការខូចខាតកោសិកា ។ វាផ្តល់នូវការការពារខ្លាំងក្លាចំពោះមុខជំងឺជាច្រើន រួមមានជំងឺក្រឹនរឹងសរសៃឈាម, សរសៃឈាមបេះដូង, រលាកសន្លាក់ និងជំងឺមហារីកច្រើនប្រភេទ ។
. ប្រឆាំងរលាក
ម្នាស់ផ្ទុកវីតាមីន C និង bromelain យ៉ាងច្រើន ។ អង់ហ្ស៊ីមទាំងនេះបំបែកពពួកប្រូតេអ៊ីន និងការពារពីជំងឺរលាកដោយសារបាក់តេរី ។ ចូរបរិភោគម្នាស់ឲ្យច្រើន ដើម្បីបន្ថយរោគសញ្ញាផ្តាសាយ និងក្អក ។
. ឆ្អឹងរឹងមាំ
ម្នាស់សម្បូរម៉ង់ហ្គាណែស ដែលជាសារជាតិរ៉ែដ៏សំខាន់សម្រាប់រចនាសម្ព័ន្ធឆ្អឹងរឹងមាំ ។ ទឹកម្នាស់១កែវផ្គត់ផ្គង់ប្រមាណ ៧៣% បរិមាណម៉ង់ហ្គាណែស ដែលសរីរាង្គត្រូវការក្នុង១ថ្ងៃ ។
. ការពារចក្ខុប្រសាទ
ក្នុងម្នាស់មាន beta Carotene ជាសារជាតិរ៉ែសំខាន់សម្រាប់ភ្នែក ។
. បង្កើនសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង
បរិភោគម្នាស់ជាប្រចាំ អាចបង្កើនសុខភាពសាច់ដុំបេះដូង និងបន្ថយហានិភ័យកើតជំងឺបេះដូង ។
. រំលាយអាហារល្អជាង
ម្នាស់ផ្ទុក bromelain, វីតាមីន C និងជាតិសរសៃដែលសំខាន់បំផុតសម្រាប់សកម្មភាពរបស់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ។
. បន្ថយសម្ពាធឈាម
ចូរបរិភោគម្នាស់ច្រើន ប្រសិនអ្នកកើតជំងឺលើសឈាម ។ វាសម្បូរប៉ូតាស្យូមមានលទ្ធភាពសម្រួលសម្ពាធឈាម ។
. ព្យាបាលមុន
បរិមាណវីតាមីន C ដ៏ច្រើនក្នុងផ្លែម្នាស់មានប្រសិទ្ធភាពបំផុតសម្រាប់អ្នកកំពុងចង់ព្យាបាលមុន ។ វាបង្កើនការផលិត Collagen និងជួយព្យាបាលមុន ៕ លីសា