ភ្នំពេញ៖ ប្រទេសកម្ពុជាបាននាំចេញផលិតផលកសិកម្មសរុបចំនួន ៥,៨ លានតោនទៅកាន់ទីផ្សារបរទេស ក្នុងកំឡុងពេល ៩ ខែដំបូងនៃឆ្នាំនេះ ទោះបីមានវិបត្តិសុខភាពពិភពលោក វីរុសកូវីដ១៩។
របាយការណ៍ពីក្រសួងកសិកម្មរុក្ខាប្រមាញ់និងនេសាទបានបង្ហាញថា ផលិតផលកសិកម្មដែលនាំចេញរួមមាន អង្ករ ដំឡូងមី គ្រាប់ស្វាយចន្ទី ពោត ចេកស្រស់ ផ្លែទទឹម ស្វាយ កង្ហារ ម្រេច ម្ទេស ជាដើម។
ផលិតផលកសិកម្មសំខាន់ៗ របស់កម្ពុជាដែលត្រូវបាននាំចេញក្នុងរយៈពេលនេះរួមមានស្រូវចំនួន ៤៨៨,៧៧៥ តោន, ដំឡូងមីស្រស់ ១,៧៨០,៤៩៦ តោន, ដំឡូងមីស្ងួត ១.២០២.៦៤៤ តោន, ដំឡូងស្ងួត ១២.០០០ តោន, ម្សៅដំឡូងមី ១២,០០០ តោន, គ្រាប់ស្វាយចន្ទី ២០៤.២០៨ តោន, ពោតជិត ២០០.០០០ តោន, ពោត ២៣៥.០០០ តោន ចេកស្រស់ប្រហែល ៦៣.០០០ តោននៃម៉ុកម៉ុសស្រស់ជាង ៥៥.០០០ តោននៃម្ទេសនិងម្រេចជាង ៤.០០០ តោន។
ទីផ្សារសំខាន់សម្រាប់ផលិតផលកសិកម្មរបស់ប្រទេសកម្ពុជា រួមមាន ប្រទេសចិន សហភាពអឺរ៉ុប ប្រទេសអាស៊ាន ឥណ្ឌា-ជប៉ុន ជប៉ុន-រុស្ស៊ី រុស្ស៊ី-អូស្ត្រាលី និងប្រទេសមួយចំនួនទៀត៕
ដោយ៖CEN