គ្រឿងផ្សំ ៖
-សាច់ ៖ ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ២គីឡូក្រាម។ ស្លខ្ទិះនឹងយើងចង់ស្លសាច់មាន់ក៏បាន ត្រីក៏បាន តាមការចូលចិត្ត។
-ម្នាស់ ៖ ១ផ្លែ
-ជីនាងវង
-សណ្តែកគួរ ១៥គួរ
-គ្រឿងបុក ៖ គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង រមៀត ស្លឹកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម
-អំបិល ១ស្លាបកាហ្វេ
-អំពិលទុំ ៖ ត្រាំទឹកក្តៅ សម្រិតយកទឹក ៥ស្លាបព្រាយបាយ
-ស្ករ ៣ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រាបាយ
-កាពិ ៣ស្លាបបាយ
-ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 1ស្លាបព្រាបាយ
-ម្សៅស៊ុប ២ស្លាបបាយ
-ប្រើទឹក ៣លីត្រ
-ខ្ទិះដូង ១កំប៉ុង
-ស្នៀតពោត ១កំប៉ុង
វិធីចម្អិន ៖ បើកចង្ក្រានឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្លាញ់ចូល ដាក់ខ្ទឹមបំពង ដាក់គ្រឿងចូល កាពិ ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប ស្ករ អំបិល លីងគ្រឿងនឹងប្រហែល ៥នាទី ឲ្យឆ្ងុយសិន សឹមដាក់សាច់ចូល ច្របល់ឲ្យសព្វប្រហែល ១០-១៥នាទី ចាក់ខ្ទិះដូងចូល គ្របចោល៥នាទី ចាក់ទឹកចូល គ្របទុកឲ្យពុះ ១០នាទី ដាក់ទឹកអំពិលទុំចូល ភ្លក់មើលឲ្យរសជាតិជូរ-ផ្អែម បើមិនផ្អែមអាចថែមស្ករ។ ដាក់ស្នៀតពោត ម្នាស់ និងសណ្តែកគួរចូលទុកឲ្យពុះ បង់ជីនាងវង ជាការស្រេច៕
មុខម្ហូបនេះ អាចញ៉ាំស្រូបជាមួយនំបញ្ចុកក៏បាន។