ដើម្បីបំពេញតាមតំរូវការនិងចំណង់ចំណូលចិត្តរបស់អតិថិជន វៀតណាមអ្នកជំនួញវៀតណាមបាននាំចូលពូជផ្លែឈើពិសេស ដូចជា ៖ ស្វាយពណ៌ស្វាយ ត្របែកពណ៌ស្វាយ ចេកក្រហមជាដើម។
ចេកក្រហម
ចេកក្រហមឬ គេស្គាល់ថា ជាចេកក្រហម Dacca ត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងប្រទេសអូស្ត្រាលី។ ចេកក្រហមតូចជាងចេកធម្មតាបន្តិច។ ចេកមានពណ៌ក្រហមដិត ឬពណ៌រាងស្វាយបន្តិច។ សាច់ចេកមាន ពណ៌ផ្កាឈូកជាមួយនឹងរសជាតិចេកផ្អែមត្រជាក់ លាយឡំជាមួយរសជាតិ raspberry គួរអោយទាក់ទាញ។ ប៉ុន្តែរសជាតិជាទូទៅរបស់វានៅតែជាចេកធម្មតាដដែល។
ចេកនេះមានតម្លៃប្រហែល 500.000 ដុង (២៥ដុល្លារ)/១ស្និត។ ទោះបីជាមានតម្លៃថ្លៃ ប៉ុន្តែមនុស្សជាច្រើននៅតែចូលចិត្តទិញ។
ផ្លែចេកសម្បូរទៅដោយជាតិប៉ូតាស្យូម វីតាមីន B6 និងវីតាមីនសេដែលល្អសម្រាប់រាងកាយ។ ចេកក្រហមមានប្រសិទ្ធភាពដូចគ្នានឹងការផ្តល់ថាមពលដល់រាងកាយ រារាំងគ្រួសក្នុងតម្រងនោម ការពារជំងឺទឹកនោមផ្អែមនិងល្អសម្រាប់ឈាម ។
ក្រូចថ្លុងក្រហម
ក្រូចថ្លុងក្រហមដ៏ល្បីល្បាញក្នុងប្រវត្តិសាស្ត្ររបស់គេ ត្រូវបានគ្រួសារកសិករនៅតំបន់THO XUAN (ខេត្តTHANH HOA) បដិសន្ធិឡើងវិញ។ ក្រូចថ្លុងនេះមានពណ៌ក្រហមឆ្អៅ។ សំបក សាច់ក្រូចមានពណ៌ក្រហមស្រស់ស្អាតណាស់ ហើយរសជាតិក៏ឆ្ងាញ់។
ក្រូចថ្លុងក្រហមដ៏ល្បីល្បាញតម្លៃប្រហែល ២០០០០០ដុង (១០ដុល្លារ/ផ្លែ) ផ្លែក្រូចថ្លុង ត្រូវបានគេចាត់ទុកថា ជានិមិត្តសញ្ញានៃសំណាងទេពកោសល្យ។ ហេតុនេះគេនិយមយកវាសែនពេលបុណ្យទាន។
ផ្លែប៉ោមក្រហម
ផ្លែប៉ោមត្រូវបានគេហៅថា Redlove (ស្នូលក្រហម) ព្រោះទាំងមូលមានពណ៌ក្រហម។ ផ្លែប៉ោមមានតំលៃថ្លៃនេះ ត្រូវបាន ស្រាវជ្រាវដោយបណ្ឌិត ស្វ៊ីស Markus Kobelt ប្រើពេលជាង 20 ឆ្នាំ ស្រាវជ្រាវមិនមែនជាផ្លែឈើដែលត្រូវបានគេកែច្នៃហ្សែនទេ។
ផ្លែប៉ោមក្រហមមិនត្រឹមតែមានសុខភាពល្អជាងផ្លែប៉ោមធម្មតាប៉ុណ្ណោះទេ។ ផ្លែឈើនេះមានវីតាមីនច្រើនហើយសំបូរទៅដោយអង់ទីអុកស៊ីដង់។ ជាពិសេសវានឹងរក្សាសារធាតុចិញ្ចឹមនៅដដែល ទោះបីជាត្រូវបានចម្អិនឬគៀបយកទឹក។ ស្រាឬនំ ដែលធ្វើពីផ្លែប៉ោមក្រហម មានរសជាតិនិងពណ៌ផ្កាឈូក។ ផ្លែប៉ោមនេះមិនប្រែទៅជាពណ៌ត្នោតនៅពេលដែលត្រូវខ្យល់ ដូច្នេះញ៉ាំពិតជា ល្អឥតខ្ចោះសម្រាប់ការលាយជាមួយ សាឡាត់ ផ្លែឈើ។
តម្លៃដើមផ្លែប៉ោមក្រហមមានតម្លៃថ្លៃណាស់ នៅលើគេហទំព័ររបស់ Sutton មានតម្លៃចាប់ពី 12,95 ផោន ដល់ 24,95 ផោន ក្នុងមួយដើម ។
ទុរេនក្លែបក្រហម
នេះគឺជាប្រភេទទុរេន ដែលត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងរដ្ឋ Sabah ភាគខាងកើតប្រទេសម៉ាឡេស៊ី។ មិនដូចសាច់ទុរេនធម្មតាទេសាច់របស់វា មានពណ៌ក្រហម ស្តើងស្ងួត។ ពេលញ៉ាំវាមានរសជាតិផ្អែមៗ ជូរៗ និងក្លិនខុសៗគ្នា បើប្រៀបធៀបទៅនឹងធូរេនធម្មតា។ទុរេននេះ មានតម្លៃប្រហែល 130,000 ដុង / គីឡូក្រាម (ប្រមាណ៦ដុល្លារ/គីឡូក្រាម)។
ស្វាយក្រហម
នៅទីក្រុងហាណូយ មានវត្តមានផ្លែស្វាយពណ៌ក្រហមឆេះ មានរាងមូលមិនមែនពណ៌លឿងឬពណ៌បៃតង ហើយរាងទ្រវែង ដូចស្វាយធម្មតា ដែលយើងធ្លាប់ឃើញឡើយ។ នៅខាងក្នុងស្វាយក្រហមមានសាច់លឿងក្រាស់ហើយផ្អែមខ្លាំង។ ផ្លែឈើនីមួយៗមានទម្ងន់ ៥០០ក្រាម-៧០០ក្រាម រហូតដល់ 1 គីឡូក្រាម។ ដោយសារប្លែកភ្នែកផង មនុស្សជាច្រើនចង់ដឹងនាំគ្នាទិញហូបសាកល្បង។
ស្វាយក្រហមនៅលើទីផ្សារនោះគឺពូជស្វាយអូស្ត្រាលីដែលត្រូវបានយកមកដាំដុះនៅតាមបណ្តាខេត្តភាគខាងត្បូង ជាពិសេសខាញ់ហ័រ។ តម្លៃស្វាយមានចាប់ពី ៤០០០០-៥០០០០ដុង / គីឡូក្រាម (២០ដុល្លារ-២៥ដុល្លារ)។
មៀនពណ៌ស្វាយ
មៀនពណ៌ស្វាយគឺជាផលិតផលប្រែប្រួលហ្សែន ដោយកសិកTrần Văn Huy (ភូមិ Phong Thanh, ឃុំ Phong Nam, ស្រុក Ke Sach, ខេត្ត Soc Trang) បានរកឃើញ ហើយបង្កាត់នៅឆ្នាំ២០១២ ។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយស្លាកសញ្ញាមៀនពណ៌ស្វាយត្រូវបានគេស្គាល់យ៉ាងទូលំទូលាយនៅពាក់កណ្តាលឆ្នាំ 2012 នៅពេលដែលលោកហ៊ុយបានដាក់បង្ហាញនៅ “បុណ្យផ្លែឈើ” នាផ្សារ CHO LACH ខេត្ត BEN TRE។ កេរ្តិ៍ឈ្មោះរបស់ផ្លែឈើនេះកំពុងល្បីល្បាញ ហើយតម្លៃបានឡើងខ្ពស់លើសការរំពឹងទុក ។ មៀនពណ៌ស្វាយនេះត្រូវបានលក់នៅលើទីផ្សារជាង 100 ពាន់ដុង / គីឡូក្រាម។
ផ្លែត្របែកពណ៌ស្វាយ
ដ៏ចម្លែកភ្នែកនេះ កំពុងទាក់ទាញអារម្មណ៍របស់កសិករ។ ប្រភេទផ្លែឈើពិសេសនេះ ពុំត្រឹមតែមានផ្លែពណ៌ស្វាយប៉ុណ្ណោះទេ សូម្បីតែស្លឹក ផ្កា និងឫសរបស់វាក៏មានពណ៌ស្វាយព្រាលៗដែរ។ បែបនេះធ្វើឲ្យត្របែកពណ៌ស្វាយមានឧត្តមភាព២គឺ ៖ ជាចំណីផង ជាដើមឈើលំអរផង ធ្វើឲ្យវាពេញនិយមយ៉ាងខ្លាំង។ ដើមត្របែកស្វាយពូជមានតម្លៃពី ១០០ពាន់ដុង-១៤៥ពាន់ដុង/១ដើម (៥ដុល្លា-6,5 ដុល្លារ) អាស្រ័យទៅតាមទំហំដើមធំតូច។
ស្វាយពណ៌ស្វាយ
ស្វាយប្រភេទនេះ វាត្រូវបានផ្សាំបង្កើតដោយមជ្ឈមណ្ឌលផ្ទេរប្តូរបច្ចេកវិទ្យាកសិកម្មថៃ ដោយផ្តើមយកពីអម្បូរស្វាយម្យ៉ាងរបស់តៃវ៉ាន់។ ពេលនៅខ្ចី ស្វាយនេះមានពណ៌បៃតងដូចស្វាយធម្មតា តែវាចាប់ផ្តើមប្តូរពណ៌ពីពេលស្រគៀលរហូតដល់ទុំប្រែក្លាយជាពណ៌ស្វាយដ៏ចម្លែកភ្នែក។ សាច់ស្វាយមានពណ៌លឿងឆ្អៅមានរសជាតិផ្អែមត្រជាក់ និងក្រអូប។ នេះជាប្រភេទស្វាយថ្មី ទទួលបានការពេញនិយមដោយហេតុវាប្លែកភ្នែកប្លែកមាត។ នៅពេលទុំផ្លែវាមានទម្ងន់ ៨០០-១,២គីឡូក្រាម។ គេអាចយកវាទៅកែច្នៃធ្វើជាម្ហូប ឬបរិភោគពេលវាទុំដូចស្វាយធម្មតា។ បច្ចុប្បន្នស្វាយនេះមានតម្លៃប្រហែល ២០០ពាន់ដុង/១គីឡូក្រាម (១០ដុល្លារ)។
ប៉េងប៉ោះពណ៌ស្វាយ
ប៉េងប៉ោះពណ៌ស្វាយត្រូវបានគេចាត់ទុកថា ជាអាហារទំនើបចុងក្រោយបំផុតដើម្បីវាយលុកទីផ្សារដោយមានឥទ្ធិពលល្អលើសុខភាព។
បើទោះបីជាពណ៌មិនមើលទៅគួរឱ្យទាក់ទាញជាមួយប៉េងប៉ោះពណ៌ក្រហម ប៉ុន្តែពួកគេភ្លក់រសជាតិឆ្ងាញ់ ហើយសំខាន់គឺសម្បូរទៅដោយអង់ទីអុកស៊ីដង់។ ប៉េងប៉ោះពណ៌ស្វាយ ត្រូវបានបង្កាត់ដោយជោគជ័យដោយពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រអាមេរិក។ តម្លៃបច្ចុប្បន្ននៃប៉េងប៉ោះពណ៌ស្វាយ គឺជាង 50.000ដុង / គីឡូក្រាម។
ផ្លែម្រាមដៃក្រូចឆ្មារ
ម្រាមដៃត្រូវបានគេដាំអម្បូរជនជាតិដើមអូស្ត្រាលីជាច្រើនរយឆ្នាំមកហើយ។ ដោយសារតែតម្លៃសេដ្ឋកិច្ចខ្ពស់របស់វាក្រូចឆ្មារនេះត្រូវបានពង្រីកកាន់តែខ្លាំងឡើង។ ដើមក្រូចម្រាមដៃមានកម្ពស់ពី 2-10 ម៉ែត្រ ស្លឹកមានទំហំតូចណាស់ សាខាមានឆ្អឹងកងច្រើន។ ដើមឈើអាចត្រូវបានបែងចែក ឫស ស្លឹក។ ប្រជាជនអូស្ត្រាលីជាញឹកញាប់ប្រើដើមក្រូច នៃដើមស្រល់ Troyer ដោយក្រូចម្រាមដៃ ដើម្បីលូតលាស់លឿននិងបង្កើតផ្លែកាន់តែច្រើន។
ទោះបីជាម្រាមដៃក្រូចឆ្មារមានតម្លៃជាង 3,5 លានដុង/គីឡូក្រាម (១៣០ដុល្លារ) មានតម្លៃថ្លៃ 100ដង បើប្រៀបធៀបទៅនឹងក្រូចឆ្មារ ធម្មតា។
អត្ថបទនេះអាចមានសារៈប្រយោជន៍សម្រាប់ប្រជាកសិករបង្កើនតម្លៃនៃផលិតផលជាជាងការដាំដុះប្រភេទដើមឈើហូបផ្លែ ឬបន្លែបង្ការតាមបែបប្រពៃណី។ ប៉ុន្តែកត្តានេះ ទាមទារឲ្យក្រសួងជំនាញពាក់ព័ន្ធគួរគប្បីនាំចូលពូជនឹងណែនាំបន្ថែមអំពីវិធីដាំដុះ ប្រមូលផល និងទីផ្សារ៕