មនុស្សភាគច្រើនចូលចិត្តញ៉ាំផ្លែល្ហុង ព្រោះវាឆ្ងាញ់ និងមានសារប្រយោជន៍ច្រើនចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែមានមនុស្សតិចណាស់ ដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍របស់គ្រាប់វា។
អ្នកបរិភោគស្ទើរតែទាំងអស់បរិភោគតែសាច់ល្ហុង ប៉ុន្តែប្រសិនជាយើងទទួលទាន ឬទំពារគ្រាប់វា២ ឬ ៣គ្រាប់ក្នុងមាត់ យើងរឹតតែទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍កាន់តែច្រើន។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍របស់គ្រាប់ល្ហុងចំពោះសុខភាព ដែលយើងនឹកស្មានមិនដល់៖
១. ប្រយុទ្ធប្រឆាំងជំងឺមហារីក
២. សុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
៣. បន្សាបជាតិពុលក្នុងថ្លើម
៤. សម្អាតតម្រងនោម
៥. ទប់ស្កាត់បញ្ហាសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់
ប្រភព៖ health
ប្រែសម្រួលដោយ ៖ សុភ័ក្រ