ភ្នំពេញ ៖ ការនាំចេញអង្កររបស់កម្ពុជាបានកើនឡើង ៣១,០៥ ភាគរយដែលកើនដល់ ៤៤៨ ២០៣ តោនក្នុងរយៈពេល ៨ ខែដំបូងនៃឆ្នាំ២០២០។ នេះបើយោងតាមរបាយការណ៍ពីក្រសួងកសិកម្មរុក្ខាប្រមាញ់និងនេសាទ។
របាយការណ៍បានបញ្ជាក់ថាការនាំចេញអង្កររបស់កម្ពុជាមានចំនួន ៤៤៨.២០៣ តោនកើនឡើង ៣១.០៤ ភាគរយបើប្រៀបធៀបនឹង ៣៤២.០៤៥ តោនក្នុងរយៈពេល ៨ ខែដំបូងក្នុងឆ្នាំ ២០១៩ ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ ក្នុងខែសីហាតែមួយ ការនាំចេញអង្កររបស់កម្ពុជាបានធ្លាក់ចុះដល់ជាង ៣៤ ភាគរយដែលមានត្រឹមតែ ២២.១៣០ តោនខណៈដែល ៣៤.៣២២ តោន។ ក្នុងចំណោមការនាំចេញអង្ករសរុបមានចំនួន ៣៥២ ៨០២ តោនគឺអង្ករក្រអូបអង្ករស ៨៩ ៦៩៩ តោនអង្ករចំហ៊ុយ ៥,៦៧៩ តោននិងផ្សេងទៀត ២៣ តោន។
ប្រទេសចិននៅតែជាទីផ្សារឈានមុខគេសម្រាប់ការនាំចូលអង្ករកម្ពុជា។ ប្រទេសចិនបាននាំចូលប្រហែល ១៥៩.២៥៣ តោនក្នុងរយៈពេល ៨ ខែដំបូងបន្ទាប់មកគឺប្រទេសបារាំង ៥៦.៩៦៤ តោន។ ទោះយ៉ាងណានៅក្នុងបណ្តាប្រទេសអាស៊ានម៉ាឡេស៊ីបាននាំចូលប្រហែល ២.៣២០ តោនពីកម្ពុជាវៀតណាម ១២.៨៣៦ តោន, ប្រ៊ុយនី ១០.៥០០ តោន៕ ដោយ ៖ CEN