ខេត្តតាកែវ៖ នៅ ថ្ងៃទី១៣ ខែមករា ឆ្នាំ២០២១ មន្ត្រីសាខា ក.ប.ប. ខេត្តតាកែវ ដោយទទួលបានការសហការពីមន្ត្រីមន្ទីរពាណិជ្ជកម្មខេត្ត មន្ត្រីមន្ទីរកសិកម្ម និងអាជ្ញាធរដែនដី បានចុះត្រួតពិនិត្យគុណភាពសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ នៅផ្សារត្រាំខ្នារ ស្ថិតក្នុងឃុំសូភី ស្រុកបាទី ខេត្តតាកែវ។ គោលដៅសំខាន់នៃការត្រួតពិនិត្យគឺដើម្បីស្រាវជ្រាវទប់ស្កាត់ការចរាចរណ៍ទំនិញខូចគុណភាព ក្លែងបន្លំស្លាកសញ្ញា ផុតកំណត់កាលបរិច្ឆេទប្រើប្រាស់ និងមានសារធាតុគីមីហាមឃាត់។
ក្នុងសកម្មភាពនេះ មន្ត្រីជំនាញបានធ្វើការវិភាគបឋមទៅលើគំរូម្ហូបអាហារមួយចំនួនរួមមាន៖ ខ្ញីហាន់ ស្ករត្នោត ទឹកត្រាំបង្គារ ទឹកត្រាំមឹក ស្បែកជ្រូកបំពង ត្រីបបែលក្រៀម និងពពុះសណ្តែក ដើម្បីស្វែងរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ ដែលអាចធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ។ ជាមួយគ្នានោះ មន្ត្រីជំនាញក៏បានធ្វើការត្រួតពិនិត្យរកភាពមិនអនុលោមរបស់ទំនិញនៅលើសម្បកវេចខ្ចប់ផងដែរ។
ជាលទ្ធផល មន្ត្រីជំនាញបានរកឃើញ ទំនិញមានផ្ទុកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ និងហួសកាលបរិច្ឆេទប្រើប្រាស់បានមួយចំនួនមានដូចជា៖
⁃ ត្រីបបែលក្រៀម មានសារធាតុគីមីបូរ៉ាក់ (Borax) ចំនួន ៥.៥០ គីឡូក្រាម
⁃ ភេសជ្ជៈ ហួសកាលបរិច្ឆេទប្រើប្រាស់ ចំនួន ១៨ដប
⁃ ប្រហិតប៉ាតេ ហួសកាលបរិច្ឆេទប្រើប្រាស់ ចំនួន ៥ គីឡូក្រាម
បន្ទាប់មក មន្ត្រីសាខា ក.ប.ប. ខេត្តតាកែវ បានធ្វើកំណត់ហេតុដកហូត ទំនិញទាំងនោះយកទៅរក្សាទុក ដើម្បីធ្វើការដុតកម្ទេចចោលនៅពេលក្រោយ។ ទន្ទឹមនឹងនោះមន្ត្រីជំនាញក៏បានធ្វើការណែនាំដល់អាជីវករផ្សេងទៀត ឱ្យយល់ដឹង និងអនុវត្តទៅតាមច្បាប់ស្តីពីការគ្រប់គ្រងគុណភាព សុវត្ថិភាព លើផលិតផល ទំនិញ និងសេវា ព្រមទាំងច្បាប់ស្តីពីកិច្ចការពារអ្នកប្រើប្រាស់ ជៀសវាងបង្កផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ និងអាចប្រឈមចំពោះមុខច្បាប់ថែមទៀត៕រក្សាសិទ្ធិដោយ៖បញ្ញាស័ក្តិ