ក្រុមហ៊ុននាំចូលសាច់មាន់របស់ប្រទេសសិង្ហបុរី បានសម្តែងការព្រួយបារម្ភអំពីការងាកទៅរកប្រភពនាំចូលសាច់តមាន់ត្រជាក់ និងកកជំនួស បន្ទាប់ពីសេចក្តីប្រកាសរបស់រដ្ឋាភិបាលម៉ាឡេស៊ីដើម្បីដាក់បម្រាមលើការនាំចេញចាប់ពីថ្ងៃទី 1 ខែមិថុនា។
នាយករដ្ឋមន្ត្រីម៉ាឡេស៊ី Ismail Sabri Yaakob នៅថ្ងៃចន្ទបានប្រកាសពីការសម្រេចចិត្តបញ្ឈប់ការនាំចេញមាន់រហូតដល់ ៣,៦ លានក្បាលក្នុងមួយខែចាប់ពីថ្ងៃទី ១ ខែមិថុនា ដើម្បីដោះស្រាយកង្វះការផ្គត់ផ្គង់ក្នុងស្រុក។
លោក Ismail Sabri បាននិយាយនៅក្នុងសេចក្តីថ្លែងការណ៍មួយថា “អាទិភាពរបស់រដ្ឋាភិបាលគឺប្រជាជនរបស់យើង” ។ ទីភ្នាក់ងារអាហារសិង្ហបុរីបាននិយាយថាប្រហែល 34 ភាគរយនៃការនាំចូលសាច់មាន់របស់សិង្ហបុរីក្នុងឆ្នាំ 2021 គឺមកពីប្រទេសម៉ាឡេស៊ី។ ស្ទើរតែទាំងអស់នេះត្រូវបាននាំចូលជាមាន់រស់ ដែលត្រូវបានសម្លាប់ ក្នុងប្រទេសសិង្ហបុរី។ ប្រភពសំខាន់ៗផ្សេងទៀតនៃសាច់មាន់គឺនាំចូលមកពីប្រេស៊ីល (49 ភាគរយ) និងសហរដ្ឋអាមេរិក (12 ភាគរយ) ។
ការបង្ហោលើ Facebook កាលពីថ្ងៃចន្ទ SFA បាននិយាយថា ខ្លួនកំពុងតាមដានយ៉ាងដិតដល់នូវស្ថានភាពលើការនាំចូលពីប្រទេសម៉ាឡេស៊ី និងធ្វើការជាមួយភាគីពាក់ព័ន្ធ ដូចជាអ្នកនាំចូល ដើម្បីកាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់ដល់ការផ្គត់ផ្គង់សាច់មាន់។ SFA បាននិយាយថា “ជាឧទាហរណ៍ ពួកគេនឹងធ្វើឱ្យខ្សែសង្វាក់ផ្គត់ផ្គង់របស់ពួកគេសកម្ម ដើម្បីបង្កើនការនាំចូលសាច់មាន់ត្រជាក់ពីប្រភពជំនួស បង្កើនការនាំចូលសាច់មាន់ក្លាសេពីអ្នកផ្គត់ផ្គង់មិនមែនម៉ាឡេស៊ីដែលមានស្រាប់ ឬទាញយកពីស្តុកមាន់”។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ លេខាសមាគមពាណិជ្ជករបសុសត្វសិង្ហបុរី លោក Ma Chin Chew បានប្រាប់ CNA ថានឹងមានការពន្យារពេល បើទោះបីជាអ្នកនាំចូលត្រូវបញ្ជាទិញភ្លាមៗជាមួយអ្នកផ្គត់ផ្គង់ពីប្រទេសផ្សេងទៀត ដូចជាសហរដ្ឋអាមេរិក និងប្រេស៊ីលក៏ដោយ៕ ប្រភព៖CNA