Sunday, June 26, 2022

ឥណ្ឌូនេស៊ី​សម្លឹង​រក​ការ​នាំ​ចេញ​សាច់មាន់​ទៅ​សិង្ហបុរី​ដែល​រងគ្រោះ​ដោយ​ការ​ខ្វះខាត

ក្រុមមន្ត្រីបាននិយាយថា អាជ្ញាធរឥណ្ឌូនេស៊ីសង្ឃឹមថានឹងឈានដល់កិច្ចព្រមព្រៀងជាមួយសិង្ហបុរីដើម្បីចាប់ផ្តើមសនាំចេញសាច់មាន់ក្នុងរយៈពេលប៉ុន្មានសប្តាហ៍ខាងមុខ ខណៈសិង្ហបុរីកំពុងព្យាយាមស្វែងរកប្រភពផ្គត់ផ្គង់ជំនួស បន្ទាប់ពីប្រទេសជិតខាងម៉ាឡេស៊ីបានរឹតបន្តឹងការលក់។ នៅក្នុងសញ្ញាមួយបន្ថែមទៀតនៃការកើនឡើងនៃកង្វះខាតស្បៀងអាហារសកល និងបញ្ហាខ្សែសង្វាក់ផ្គត់ផ្គង់
ម៉ាឡេស៊ីបានបញ្ឈប់ការនាំចេញសាច់មាន់នៅក្នុងខែនេះ រហូតដល់ការផលិតក្នុងស្រុក និងការកើនឡើងនៃថ្លៃដើមមានស្ថេរភាព។

ការសម្រេចនេះបានជះឥទ្ធិពលយ៉ាងខ្លាំងនៅក្នុងប្រទេសសិង្ហបុរីជាមួយនឹងភោជនីយដ្ឋាន និងតូបលក់ដូរតាមដងផ្លូវដែលឡើងថ្លៃនៃមុខម្ហូបជាតិរបស់ខ្លួន បាយមាន់។ Susiwijono Moegiarso មន្ត្រីជាន់ខ្ពស់នៅក្រសួងសម្របសម្រួលកិច្ចការសេដ្ឋកិច្ចរបស់ប្រទេសឥណ្ឌូនេស៊ីបាននិយាយថា អាជ្ញា
ធរបានធ្វើ “ការពិភាក្សាបច្ចេកទេស” ជាមួយសិង្ហបុរី ហើយសង្ឃឹមថាការនាំចេញអាចចាប់ផ្តើមនៅក្នុងខែនេះ។

ទីភ្នាក់ងារស្បៀងអាហារសិង្ហបុរី (SFA) បាននិយាយនៅក្នុងសេចក្តីថ្លែងការណ៍មួយថា ខ្លួនកំពុង “ធ្វើការយ៉ាងជិតស្និទ្ធ” ជាមួយអាជ្ញាធរឥណ្ឌូនេស៊ី លើការទទួលស្គាល់ប្រទេសជាប្រភពសក្តានុពលនៃការនាំចូលសាច់មាន់។ ប្រទេសឥណ្ឌូនេស៊ី ដែលជាប្រទេសធំជាងគេ និងមានប្រជាជនច្រើនជាងគេនៅអាស៊ីអាគ្នេយ៍ ដែលមានប្រជាជនជាង 270 លាននាក់ បច្ចុប្បន្នមានអតិរេកផលិតកម្មមាន់។

លោក Achmad Dawami ប្រធានសមាគមអ្នកបង្កាត់ពូជមាន់ឥណ្ឌូនេស៊ី បានប្រាប់រ៉យទ័រថា ប្រទេសឥណ្ឌូនេស៊ីផលិតបាន 55 លានទៅ 60 លានក្បាលក្នុងមួយសប្តាហ៍ជាមួយនឹងអតិរេកប្រហែល 15 ទៅ 20 ភាគរយបន្ទាប់ពីការប្រើប្រាស់ក្នុងស្រុក។

Dawami បាននិយាយថាការនាំចេញសាច់មាន់ទៅកាន់ប្រទេសសិង្ហបុរីដែលមានតម្រូវការប៉ាន់ស្មានពី 3.6 ទៅ 4 លានក្បាលក្នុងមួយខែអាចជួយបិទគម្លាតនេះ។ លោក Dawami បាននិយាយថា ប្រទេសសិង្ហបុរីចង់នាំចូលមាន់រស់ ដើម្បីរក្សាកន្លែងសត្តឃាតក្នុងស្រុករបស់ពួកគេឱ្យដំណើរការដោយកត់សម្គាល់ ផលិតករឥណ្ឌូនេស៊ីចូលចិត្តការនាំចេញសត្វមាន់រស់ ដោយសារពួកគេខ្វះបទពិសោធន៍ក្នុងការដឹកជញ្ជូនសត្វបក្សីរស់៕ ប្រភព៖រ៉យទ័រ