សាច់មាន់ស្រស់បាននាំចូលសិង្ហបុរីវិញហើយ – ប៉ុន្មានថ្ងៃបន្ទាប់ពីម៉ាឡេស៊ីបានដកផ្នែកខ្លះនៃការហាមឃាត់ការនាំចេញ – ហើយត្រូវបានគេរំពឹងថានឹងមានលក់នៅផ្សារទំនើប និងទីផ្សារនៅព្រឹកថ្ងៃព្រហស្បតិ៍ (13 តុលា) រសៀល។ យោងតាមអ្នកផ្គត់ផ្គង់ បានឱ្យដឹងថា សាច់មាន់ទំនងជាមានតម្លៃថ្លៃជាង 25 ភាគរយ។

Hawkers និងអ្នកផ្តល់អាហារបានប្រាប់ CNA ថាពួកគេមិនប្រញាប់ប្រញាល់ក្នុងការទទួលយកសាច់ស្រស់នោះទេ ទោះបីជាមានតម្រូវការកើនឡើងក្នុងរយៈពេល 4 ខែចុងក្រោយនេះដោយសារតែការហាមឃាត់របស់ប្រទេសម៉ាឡេស៊ីលើការនាំចេញសាច់មាន់រស់ក៏ដោយ។

លោក Muhammad Firdaus ម្ចាស់មាន់ Pasar Vibes នៅ Jurong បាននិយាយថា គាត់មិនប្រញាប់ប្រញាល់ក្នុងការបញ្ជាទិញមាន់ចំនួន 20 ក្បាលជារៀងរាល់ថ្ងៃពីអ្នកផ្គត់ផ្គង់នោះទេ ជាពិសេសប្រសិនបើតម្លៃត្រូវបានកំណត់ឡើង។ លោក Firdaus បាននិយាយថា “មនុស្សនឹងគិតពីរដងមុនពេលពួកគេទិញ” ដោយបន្ថែមថាគាត់នឹងរង់ចាំមើលថាតើអតិថិជនរបស់គាត់មានឆន្ទៈក្នុងការចំណាយបន្ថែមទៀតសម្រាប់ជម្រើសថ្មីជាងនេះឬអត់។

រដ្ឋាភិបាលម៉ាឡេស៊ីមុននេះ បានហាមឃាត់ការនាំចេញមាន់រហូតដល់ 3.6 លានក្បាលក្នុងមួយខែ ចាប់ពីថ្ងៃទី 1 ខែមិថុនា ក្នុងកិច្ចខិតខំប្រឹងប្រែងរបស់ខ្លួនដើម្បីដោះស្រាយបញ្ហាផ្គត់ផ្គង់ និងតម្លៃសម្រាប់សាច់មាន់នៅក្នុងប្រទេស។ ការហាមប្រាមនេះត្រូវបានអនុវត្តបន្ទាប់ពីមានការត្អូញត្អែរអំពីកង្វះការផ្គត់ផ្គង់ និងការកើនឡើងតម្លៃសាច់មាន់ ដោយពាណិជ្ជករមួយចំនួនបានលក់មាន់របស់ពួកគេលើសពីតម្លៃពិដាន ដើម្បីរ៉ាប់រងការចំណាយរបស់ពួកគេ។

អ្នកលក់ខ្លះមិនប្រាកដទេថា ការដកផ្នែកខ្លះនៃការហាមប្រាមមកត្រឹមពាក់កណ្តាលនៃបរិមាណនាំចេញធម្មតារបស់ប្រទេសម៉ាឡេស៊ី ឬមាន់ 1.8 លានក្បាល នឹងជួយដល់អាជីវកម្មរបស់ពួកគេ។ ម្ចាស់មាន់ Hua Sheng លោក Luo Jing Xian បាននិយាយថា ការផ្គត់ផ្គង់មានកំណត់អាចឃើញតម្លៃកើនឡើងបន្ថែមទៀតពី 30 ទៅ 40 ភាគរយ។ អ្នកលក់ដូរម្នាក់ដែលមិនបញ្ចេញឈ្មោះបាននិយាយថាការផ្គត់ផ្គង់មិនគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ទីផ្សារទាំងមូលទេ។
លោកបានបន្ថែមថា៖ «យើងមិនមានវិធីប្រកួតប្រជែងជាមួយនឹងអ្នករកស៊ីធំជាងនេះទេ។ «កាលណាយើងប្រកួតប្រជែងតម្លៃកាន់តែខ្ពស់ យើងនឹងកាន់តែអាក្រក់»៕ ប្រភព៖ CNA