Tuesday, April 16, 2024

ទំនាក់ទំនង : 0716140005

Address : #16 (Borey New World) St. 6A sk . Phnom Penh Thmey kh. Sen Sok ct., Phnom Penh 120913 Office: +85523232725 Tel: 017 93 61 91

ផ្ទុះ​ការ​ភ្ញាក់ផ្អើ​ល! ទិញ​ឆ្អឹង​ជ្រូក​មក​ស្ងោរ​ស៊ុប ស្រាប់​​តែ​ចេញ​ទឹ​ក​ពណ៌ខ្មៅ​ដូច​ធ្យូង ទោះ​ប្តូរ​ទឹក និង​ឆ្នាំង​ថ្មី ខណៈ​អ្នកខ្លះ​ថា​បណ្តាល​មក​ពី​សារធាតុ​រក្សា​សាកសព formalin

spot_img

ថ្ងៃទី១ ខែមករា ឆ្នាំ ២០២៤ អ្នកប្រើប្រាស់ហ្វេសប៊ុកម្នាក់ បានបង្ហោះក្នុងក្រុម «យើងជាអ្នកប្រើប្រាស់ We are consumers» ដោយបង្ហាញរូបភាពនៃការស្ងោរឆ្អឹងជ្រូកនៅក្នុងឆ្នាំង ប៉ុន្តែ​ឃើញ​ថា​​ទឹក​បែរជាមាន​ពណ៌​ខ្មៅ។ ដូច្នេះ​ហើយ​ទើប​មាន​ចម្ងល់​កើតឡើង​ថា តើ​អ្វី​ទៅ​ជា​មូលហេតុ​ពិតប្រាកដ​?។

អ្នកបង្ហោះនោះបាន​បញ្ជាក់​ថា គាត់​ទិញ​ឆ្អឹង​ជើង​ពី​អ្នក​លក់​បោះដុំ​ធំ។ ប៉ុន្តែ នៅពេលដាំឱ្យពុះ ស្រាប់តែទឹកប្រែជាខ្មៅ ទោះប្តូរទឹកឆ្អិន និងឆ្នាំងថ្មីហើយក៏ដោយ ក៏នៅតែចេញពណ៌ខ្មៅដដែល។ គាត់បានឲ្យដឹងថា ជាធម្មតា ​បើ​ទិញ​ពី​ផ្សារ​មក​ស្ងោរ​ ទឹក​នឹង​ថ្លា។

បន្ទាប់​ពី​ការ​បង្ហោះ​នេះ​ត្រូវ​បាន​ផ្សព្វផ្សាយ មាន​សមាជិក​ជា​ច្រើន​ចូល​មក​សួរ​នាំ​អំពីករណីនេះ ព្រោះ​​ឆ្ងល់​ថា ហេតុ​អ្វី​ពេល​ស្ងោរ​ឆ្អឹង​ជ្រូក ​ទឹក​ប្រែ​ជា​ខ្មៅ​យ៉ាង​នេះ? ម្ចាស់​ប៉ុស្តិ៍​បញ្ជាក់​ថា សាច់​គ្មាន​ក្លិន ពណ៌សាច់មុនពេលឆ្អិន គឺស្រស់ស្អាត និងធម្មតា។ មុន​នឹង​ពុះ​ត្រូវ​លាង​ជម្រះ​ដោយ​ទឹក​ជាច្រើនដង។ ដាំទឹកដំបូង នៅពេលដែលទឹកចាប់ផ្តើមឡើងកំដៅ បើកគម្របហើយ ស្រាប់តែទឹកប្រែពណ៌ដូចធ្យូងអ៊ីចឹង!។ ដូច្នេះ ​គាត់ក៏បានប្តូរ​ឆ្នាំង​ហើយ​ប្តូរ​ទឹក​ឆ្អិន ប៉ុន្តែ​បន្ត​ពុះ ​វា​មិន​បាត់​ឡើយ គឺទឹកពណ៌ខ្មៅដដែល​។ គាត់បានគិតថា វាមិនមែនជារឿងធម្មតាទេ ព្រោះ​ទិញ​តាម​ទីផ្សារ​មិន​ដែល​ជួប​រឿង​បែប​នេះ​ទេ។

យ៉ាងណាមិញ បន្ទាប់ពីបានឃើញបែបនេះ អ្នក​លេង​អ៊ីនធឺណិត​មួយ​ចំនួន​គិត​ថា ​នេះ​ពិត​ជា​មិន​ប្រក្រតី ទឹកមិនខ្មៅពីឈាមទេ។ បើ​ជា​ឈាម កាលណា​ឈាម​ឆ្អិន ដី​ល្បាប់​ក៏​អណ្តែត​ឡើង ហើយ​ទឹក​ខាងក្រោម​ក៏​ថ្លា​ ឬពណ៌ត្នោតខ្ចី ប៉ុន្តែវាមិនខ្មៅដូចនេះទេ។ អ្នក​ខ្លះ​ទៀតគិត​ថា មូលហេតុ​អាច​បណ្ដាល​មក​ពី​សាច់​ជ្រូកត្រូវបានបង្កក​យូរ​ ព្រោះខ្ញុំធ្លាប់បានជួបប្រទះករណីដែលមានក្លិននៃសារធាតុរក្សាសាកសព “formalin” ។ អ្នក​ខ្លះក៏បាននិយាយដែរ​ថា ​ធ្លាប់​ឃើញ​ករណី​មាន់​ដែល​ត្រាំ​ក្នុង​ ហ្វូលីន ដើម្បីរក្សាទុកបានយូរ ហើយពេលដាំទឹកអោយពុះ វាក៏ចេញពណ៌ខ្មៅបែបនេះតែម្តង៕ រក្សាសិទ្ធិដោយ៖ លឹម ហុង

spot_img
×