Saturday, April 27, 2024

ទំនាក់ទំនង : 0716140005

Address : #16 (Borey New World) St. 6A sk . Phnom Penh Thmey kh. Sen Sok ct., Phnom Penh 120913 Office: +85523232725 Tel: 017 93 61 91

ឈ្មួញ​ចាក់ «ទឹកសាប៊ូ​លាងចាន» ចូល​ទឹក​ប្រោះ​ត្រី អះអាង​ថា​ដើម្បី​ជួយ​បង្កើន​អុក​ស៊ី​សែន បង្ក​ការ​វែកញែក​ផុសផុល ខណៈ​សំណួរ​សួរ​ថា តើ​វា​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ទេ?

spot_img

ថ្មីៗនេះ មាន​ការ​ជជែក​ដេញ​ដោល​គ្នា​យ៉ាងផុសផុល​ នៅក្នុង​ពិភព​អនឡាញ ពីករណីដែលទំព័រល្បីឈ្មោះ Red Skull បានបង្ហាញឃ្លីបវីដេអូរបស់ឈ្មួញម្នាក់ ដែលបានចាក់ទឹកសាប៊ូលាងចាន ទៅក្នុងឡានដឹកត្រីរស់ ហើយ​បាន​សរសេរ​ចំណង​ជើង​ថា​៖ ឃើញ​នៅ​ពី​ក្រោយ​រថយន្ត​ភីកអាប់​ដឹក​ត្រី ​គេយកដបទឹកសាប៊ូលាងចាន ចាក់ចូលក្នុងទឹកប្រោះត្រី តែធ្វើបែបហ្នឹងដើម្បីអ្វី? ខ្ញុំឃើញមានគេសួរក្នុង Tiktok ហើយចំលើយគឺថា បើមានពពុះច្រើនក្នុងទឹក ត្រីនឹងមានខ្យល់អុកស៊ីហ្សែន ហើយមិនលោតចេញ ខណៈទឹកសាប៊ូលាងចាន ក៏ជារូបមន្តចំរាញ់ចេញពីធម្មជាតិផងដែរ។

ក្រោយ​មក​មាន​គេ​បញ្ចេញ​យោបល់​ថា តើ​វា​មិនមែន​គ្រោះថ្នាក់​សម្រាប់​មនុស្ស​បរិភោគ​ទេ? ម្ខាង​ទៀត​ឆ្លើយ​ថា លាង​ចាន​រាល់​ថ្ងៃ រួច​យក​ទៅ​ហូប តើ​មាន​គ្រោះ​ថ្នាក់​ទេ? ភាគីម្ខាងទៀតតបថា ពួកគេលាងចានដោយទឹកលាងចាន ប៉ុន្តែត្រូវលាងទឹកសម្អាតម្តងទៀតមុនពេលញ៉ាំ។ ភាគី​ដែល​ប្រកែក​បានសង្កត់ធ្ងន់ថា ​កុំ​ធ្វើមិនដឹងខ្យល់អី ​បើ​​លាង​ចានមិន​មាន​ពពុះ ដូច្នេះ​គេ​មិន​លាង​ទឹក​ទេ។

ទាក់ទងនឹងករណីនេះ បណ្ឌិត Jesada Denduangboriphan សាស្ត្រាចារ្យនាយកដ្ឋានជីវវិទ្យា នៃមហាវិទ្យាល័យវិទ្យាសាស្ត្រ Chulalongkorn University ក៏បានចេញមកពន្យល់ពីបញ្ហានេះថា៖ «ខ្ញុំមិនគាំទ្រការប្រើទឹកសាប៊ូលាងចាន ទៅលាយនឹងទឹកប្រោះត្រីទេ»។

នៅក្នុងករណីវីដេអូឃ្លីបនៃការលាយប្រភេទ «ទឹកសាប៊ូលាងចាន» ម៉ាកជាក់លាក់មួយចូលទៅក្នុងទឹកដែលប្រើសម្រាប់ប្រោះត្រី កំឡុងពេលដឹកជញ្ជូន វាត្រូវបានគេអះអាងថា ពពុះនៃសូលុយស្យុងនឹងជួយឱ្យទឹកមានខ្យល់អុកស៊ីហ្សែនច្រើន ត្រីនឹងមិនងាយងាប់នោះទេ។ ប៉ុន្តែមនុស្សជាច្រើនបានឆ្ងល់ថា តើ​វា​នឹង​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​អ្នក​ប្រើប្រាស់​ឬ​អត់? ទោះបីជាវាត្រូវបានគេអះអាងថា «ទឹកសាប៊ូលាងចាន» គឺជារូបមន្តចម្រាញ់ពីធម្មជាតិ។

ប្រសិនបើអ្នកទទួលទាន «ទឹកសាប៊ូលាងចាន» ដោយផ្ទាល់ វាត្រូវបានចាត់ទុកថាមានគ្រោះថ្នាក់ ដោយសារតែសារធាតុគីមីនៅក្នុងសូលុយស្យុងនឹងបណ្តាលឱ្យរលាកខ្ពស់។ ឬទាំងពីរដោយសារតែវាជាសារធាតុសាប៊ូ និងដោយសារតែវាមាន pH អាល់កាឡាំង ដែលបណ្តាលឱ្យរលាកដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ឈឺពោះ ចង្អោរ និងក្អួតអាចកើតឡើង ហើយវាអាស្រ័យលើបរិមាណនៃសារធាតុដែលបានញ៉ាំ។

ក្នុងន័យនេះ ការលាយ «ទឹកសាប៊ូលាងចាន» ជាមួយទឹកដែលប្រើសម្រាប់ប្រោះត្រី ទោះ​បី​ជា​មាន​មិន​ច្រើន តែវា​មិន​មែន​ជារឿង​ដែល​គួរ​ធ្វើ​នោះ​ទេ។ ព្រោះថា «ទឹកសាប៊ូលាងចាន» មិនត្រឹមតែលាបលើផ្ទៃខ្លួនត្រីប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែ​វាអាច​ចូល​ទៅ​ក្នុង​មាត់​របស់​ត្រី និង​រស់នៅក្នុង​ខ្លួន​របស់​ត្រី​។ ចំពោះ​រឿង​ដែល​និយាយ​ថា ​​ពពុះទឹកសាប៊ូលាងចាន នឹងអាចបង្កើតខ្យល់ គឺវាមិនគួរដូចអ្នកគិតទេ វាជាជំនឿមិនពិត អ្នកគួរតែប្រើស្នប់ខ្យល់ចូលទៅក្នុងទឹក នោះនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍កាន់តែល្អ និងមានសុវត្ថិភាព៕ រក្សាសិទ្ធិដោយ៖ លឹម ហុង

spot_img
×