ពោតបារាំង ពុំត្រឹមតែជាអាហារសម្បូរជីវជាតិសម្រាប់សុខភាព តែវានូវល្អជាពិសេសសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ។ ទន្ទឹមនឹងផលប្រយោជន៍ដែលត្រូវបានទទួលស្គាល់ជាទូទៅ នោះពោតបារាំងក៏អាចបង្កផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពដែរ ប្រសិនបរិភោគច្រើនពេក ។
អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឥឡូវនេះបានមានបន្ថែមក្តីសង្ឃឹមគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមយ៉ាងប្រសិទ្ធភាព ដោយការបរិភោគពោតបារាំងជាប្រចាំ ។ ទន្ទឹមនោះ ពោតបារាំងនៅជំនួយដល់ផ្លូវរំលាយអាហារ អាចជួយឲ្យឆាប់សះស្នាមដំបៅក្រពះ ឬ បំបាត់ការឈឺនៅផ្លូវពោះវៀន ។
ពោតបារាំងក៏អាចជួយបង្ការពិការភាពសម្រាប់ទារកក្នុងផ្ទៃ ។ ព្រោះវាមានផ្ទុកអាស៊ីតហ្វូលិកយ៉ាងច្រើន ដែលចាំបាច់សម្រាប់ស្ត្រីមានគភ៌ ដើម្បីជួយបង្ការភាពពិការសរសៃប្រសាទ និងពិការភាពពីកំណើតនៅទារក ។
ប៉ុន្តែ ក្នុងសមាសធាតុរបស់ពោតបារាំងក៏សម្បូរ fructan អាចបង្កការរាករួស, តឹងពោះនៅអ្នកជំងឺមានបញ្ហាផ្លូវពោះវៀន ។
តាមវិទ្យាស្ថានជំងឺទឹកនោមផ្អែម – រំលាយអាហារ និងតម្រងនោមជាតិអាមេរិក ទូន្មាននោះ អ្នកមានប្រវត្តិកើតជំងឺក្រួសតម្រងនោមគួរប្រយ័ត្នអំពីបរិមាណ Oxalate ខ្ពស់ មាននៅក្នុងពោតបារាំង អាហារសម្បូរ Oxalate ធ្វើឲ្យកើនហានិភ័យក្រួសតម្រងនោម ៕ លីសា