-ចំពោះមុខគេលើកឡើងមុខទំនិញ ១៩ គឺ ៖
១-បង្គារ
រូបទី១ ៖ គ្មានសំណល់ពុល
រូបទី២ ៖ មានសំណល់ពុលតិចតួច
រូបទី៣ ៖ មានសំណល់ពុលច្រើន
២.ទំពាំងបាយជូរ
រូប(ឆ្វេង) ៖ ទំពាំងបាយជូរចិន
រូប(ស្តាំ) ៖ ទំពាំងបាយជូចិន NINH THUAN វៀតណាម
ទំពាំងបាយជូរចិន សំបកស្តើង ផ្អែមខ្លះ គ្មានគ្រាប់ផ្លែរឡេះៗមិនជាកញ្ចុំ ។
៣.ផ្លែ Peach
ចិន (ឆ្វេង)
វៀតណាម (ស្តាំ)
Peach ចិនផ្លែធំៗ ពណ៌បៃតង លាយលឿងៗ បើដាក់ក្លាស្សេពេលយកចេញមកគឺរលួយស្នូល ។
៤.ការ៉ុត
-រូប (ឆ្វេង) ការ៉ុតចិន
-រូប(ស្តាំ)ការ៉ុតវៀតណាម
ការ៉ុតវៀតណាមមានជាប់ទងស្លឹក ក្រហមមិនស្មើ ហើយពណ៌ស្រាលជាង ។
៥.ប្រូខូលី
-រូប (ឆ្វេង) ប្រូខូលីចិន
-រូប (ស្តាំ) ប្រូខូលីវៀតណាម
ប្រូខូលី Dalat (វៀតណាម) មានកញ្ចុំផ្កាតូចៗផ្តុំគ្នា មានស្មើល្អ និងវាមានពណ៌បៃតងស្រាល ។ របស់ចិនវិញមានកញ្ចុំធំស្មើគ្នា គ្មានក្លិនក្រអូប ទងវាពណ៌បៃតងក្រាស់ ។
៦.ចេក ដាក់ថ្នាំ និងចេកធម្មជាតិ
រូប (ឆ្វេង)ចិន , ចេកដាក់ថ្នាំ
រូប(ស្តាំ) វៀណាម , ចេកធម្មជាតិ
ចេកដាក់ថ្នាំ វាទុំស្មើ ពណ៌លឿង តែគល់ស្និតនៅបៃតងដដែល ។ រីឯចេកទុំធម្មជាតិ វាទុំមិនព្រមៗគ្នាទេ សំបកផ្លែមានកន្ទួលៗ ។
៧.ល្មុតត្រាំគីមី និងធម្មជាតិ
-រូប (ឆ្វេង) ចិន ល្មុតត្រាំគីមី
-រូប (ស្តាំ) វៀតណាម ល្មុតធម្មតា
៨.ក្រូច
(ឆ្វេង) ក្រូចចិន
(ស្តាំ ) ក្រូចវៀតណាម
ក្រូចចិនផ្លែតូច គ្មានគ្រាប់សំបកស្តើ ។ ក្រូចវៀតណាម សំបកក្រាស មិនរលោង ច្រើនមានសន្លាក ហើយតែងមានគ្រាប់ជានិច្ច ។
៩.ល្ពៅ
(ឆ្វេង) ចិន , (ស្តាំ) វៀតណាម
ល្ពៅរបស់ចិនមានរាងវែងៗ ហើយទម្ងន់ធ្ងន់ជាងល្ពៅស្រុក 2-3 ដង ។ សំបកវារលោងស្អាត រីឯល្ពៅស្រុក វាមានរាងគ្រើម ។
១០.ប៉ោម
(ឆ្វេង) ប៉ោមចិន
(ស្តាំ) ប៉ោមអាមេរិក
ប៉ោមចិនផ្លែមូលក្លំ ហើយច្រើនមានសំណាញ់ខ្ចប់ របស់អាមេរិកគ្មានទេ ។
១១.មៀន
រូប (ឆ្វេង) ចិន
រូប (ស្តាំ) វៀតណាម
មៀនចិន សំបកស្តើង ពណ៌លឿងស្រាល ។ មៀនវៀតណាម សំបកក្រាស់ ពណ៌ក្រគាំ ហើយគ្រើម ។
១២.ស្វាយ
រូប (ឆ្វេង) ចិន
រូប (ស្តាំ) វៀតណាម
ស្វាយចិនសំបកខាងក្រៅច្រើន ពណ៌បៃតង មិនក្រហមលឿងដូចស្វាយវៀតណាម ។ ប្រសិនឃើញស្វាយពណ៌លឿងឆ្អៅហើយត្រង់ចន្តង់មានស្នាមអុចខ្មៅ ដាច់ខាតកុំបរិភោគឲ្យសោះ ។
១៣.មើមខ្ញី
រូប (ឆ្វេង) ចិន
រូប (ស្តាំ) វៀតណាម
ខ្ញីចិនពណ៌លឿងស្រាល រលោងសាច់ក្នុងលឿង មិនសូវមានសរសៃៗ មើមធំៗ ពុំសូវកំពីកកំពក ។ ខ្ញុំវៀតណាមសំបកក្រាសជាងហ៊ឺរជាង មានក្លិនខ្លាំងជាង ។ ពិសេសគឺមើមតូចៗ ហើយសំបកក្រាស ។
១៤.ផ្លែទទឹម
រូប (ឆ្វេង) ចិន
រូប (ស្តាំ) វៀតណាម
ផ្លែទទឹមចិន មានទំហំធំៗ ប៉ោងរលោង សម្បុររាងក្រហម ។ ទទឹមវៀតណាមច្រើនតូចៗ សំបកគ្រើម ឬមានសន្លាកសំបករាងក្រហមតិចៗនៅពេលទុំ ។
១៥.ស្ពៃក្តោប
រូប (ឆ្វេង) ចិន
រូប (ស្តាំ) វៀតណាម
ស្ពៃក្តោប Dalat ធំមូល ស្រទាប់ខាងក្រៅមានពណ៌បៃតងស្រាល ស្រទាប់ញឹកជាប់គ្នា ពិបាកហែកចេញ ។ ស្ពៃក្តោបចិនតូចជាងរាងមូល សន្លឹកខាងក្រៅពណ៌បៃតងចាស
ស្រទាប់ពុំស្មើគ្នា ងាយបក ។
១៦.ត្រីផ្ទក់
រូប (ឆ្វេង) ចិន
រូប (ស្តាំ) វៀតណាម
ត្រីផ្ទក់ចិនពោះវាឡើងមូលបណ្តោយខ្លី ។ ត្រីផ្ទក់វៀតណាម រាងទ្រវែង មានស្រការខ្មៅសលឿងឆ្លាស់គ្នា ។
១៧.ខ្ទឹមបារាំង
រូប (ឆ្វេង) ចិន
រូប (ស្តាំ) វៀតណាម
ខ្ទឹមបារាំងរបស់ចិន មូលធំ រលោងស្រិល ទំហំប្រហាក់ប្រហែលគ្នាទាំងអស់ ។ ខ្ទឹមបារាំងរបស់វៀតណាមមាននៅជាប់ឫសច្រើន ទងរបស់វានៅជាប់វែង ។
១៨.ខ្ទឹមស
រូប (ឆ្វេង) ចិន
រូប (ស្តាំ) វៀតណាម
ខ្ទឹមសចិនធំ ក្លែបធំៗ ងាយបកសំបកពណ៌រាងសស្លេក ហើយក្លិនមិនសូវជាខ្លាំង ។
១៩.ដំឡូងបារាំង
រូប (ឆ្វេង) ចិន
រូប (ស្តាំ) វៀតណាម
ដំឡូងបារាំងវៀតណាមមើមតូចៗ សំបកស្តើង ងាយឆ្កូត សាច់លឿង ។ ដំឡូងបារាំងចិនគឺផ្ទុយមកវិញ សាច់វារាងស ទំហំធំ សំបកឡើងរលោង ។
លីសា