អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះរាងកាយស្ត្រីត្រូវចាំបាច់ មានសុខភាពល្អរឹងមាំ តាមដែលអាចធ្វើទៅបាន។ ដូច្នេះការមានរបបអាហារត្រឹមត្រូវមួយ គឺសំខាន់ណាស់សម្រាប់ទាំងស្ត្រីជាម្ដាយនិងទារក! ការទទួលទានអាហារមិនត្រឹមត្រូវ អាចបង្កើនហានិភ័យនៃទឹកនោមផ្អែម អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ និងផលវិបាកដទៃទៀតគួរឱ្យព្រួយបារម្ភ។ ដូច្នេះ អ្នកគួរប្រុងប្រយ័ត្នចំពោះចំណីអាហារ ប្រសិនអ្នកកំពុងតែមានផ្ទៃពោះ។
ខាងក្រោមនេះជាអាហារមួយចំនួន ដែលស្រ្តីមានផ្ទៃពោះមិនគួរទទួលទាន៖
១. គ្រឿងសមុទ្រដែលមានផ្ទុកជាតិបារ៉តខ្ពស់
២. ស៊ុតឆៅ
៣. អាហារឆៅ
៤. អាហារកំប៉ុង
ប្រភព៖ health