ភាគច្រើននៃពួកយើងប្រហែលជាមិនធ្លាប់ដឹងទេថា រមៀតក្រៅពីប្រើជាគ្រឿងទេសបន្ថែមរសជាតិ ក្នុងអាហារហើយនោះ វាក៏អាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនគួរឲ្យភ្ញាក់ផ្អើល។ ថាតើរមៀតប្រសើរយ៉ាងណាខ្លះទៅចំពោះសុខភាព? ខាងក្រោមលោកអ្នកនឹងបានដឹងពីផលវិជ្ជមាន នៃការរួមបញ្ចូលរមៀតក្នុងរបបអាហារ ៖
១. ព្យាបាលបញ្ហារលាកសន្លាក់
២. ធ្វើឱ្យការរំលាយអាហារកាន់តែប្រសើរឡើង
៣. បន្សាបជាតិពុលក្នុងថ្លើម
៤. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយ
៥. កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក
៦. ល្អសម្រាប់សុខភាពសួត
៧. បញ្ចុះសម្ពាធឈាម
៨. កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង៕
ប្រភព៖ health.com.kh