Friday, November 29, 2024

ទំនាក់ទំនង : 0716140005

Address : #16 (Borey New World) St. 6A sk . Phnom Penh Thmey kh. Sen Sok ct., Phnom Penh 120913 Office: +85523232725 Tel: 017 93 61 91

ចិន​រកឃើញ​វីរុស​កូ​រ៉ូ​ណា លើ​សាច់គោ​ក្លាសេ ដែល​នាំចូល​ពី​បរទេស​

​ទីក្រុង​ភាគ​ខាងកើត​របស់​ប្រទេស​ចិន ជីន​ណាន បាន​និយាយថា​ខ្លួន​បាន​រកឃើញ​មេរោគ​កូ​រ៉ូ​ណា​ថ្មី​នៅលើ​សាច់គោ​និង​ពោះគោ និង​លើ​ផលិតផល​វេច​ខ្ចប់​មួយចំនួន ដែលមាន​ប្រភព​មកពី​ប្រទេស​ប្រេ​ស៊ី​ល នូ​វែ​ល​សេ​ឡង់ និង​បូ​លី​វី ខណៈដែល​ប្រទេស​ចិន​បង្កើន​ការធ្វើ​តេស្ត​លើ​អាហារ​ក្លាសេ​នេះ​។​

​គណៈកម្មការ​សុខាភិបាល​ក្រុង​ជីន​ណាន បាន​និយាយ​នៅក្នុង​សេចក្តីថ្លែងការណ៍​មួយ​នៅលើ​គេហទំព័រ​របស់ខ្លួន​កាលពី​ល្ងាច​ថ្ងៃ​សៅរ៍ (១៤ វិច្ឆិកា​)​ថា អ្នក​នាំចូល​គឺជា​អង្គភាព​មួយ​នៃ​ក្រុមហ៊ុន​ហ្គូ​យៃ​អ៊ិន​ធើ​ណា​ស់សិ​នណាល​គ្រុប​និង​ពាណិជ្ជកម្ម​អភិវឌ្ឍន៍​សៀង​ហៃ​ហ្សុ​ង​លី​។​

​កំពង់ផែ​ដែល​ចូល​គឺ​កំពង់ផែ​យ៉ង់​សាន​របស់​សៀង​ហៃ​និង​គយ​កំពង់ផែ​ខាងក្រៅ​។ សេចក្តីថ្លែងការណ៍​រប​ស់​ទីក្រុង​នៅក្នុង​ខេត្ត​សាន​ដុង មិនបាន​បង្ហាញ​ឈ្មោះ​ក្រុមហ៊ុន​ដែល​ដឹកជញ្ជូន​ផលិតផល​នោះទេ​។​មនុស្ស​ជាង ៧.៥០០​នាក់ ដែល​អាចមាន​ការប្រើប្រាស់​ផលិតផល ដែលជា​ផលិតផល​ចម្លង​មេរោគ និង​បុគ្គលិក​ដែល​ពាក់ព័ន្ធ បានធ្វើ​តេ​ស្តិ៍​អវិជ្ជមាន​ចំពោះ​វីរុស​នេះ ដែល​វីរុស​អាច​បង្កឱ្យមាន​ជំងឺ​កូ​វីដ​១៩ ។​
​អាជ្ញាធរ​ចិន​កាលពី​សប្តាហ៍​មុន​បាន​រកឃើញ​វីរុស​កូ​វីដ​១៩ លើ​ការ​វេច​ខ្ចប់​បង្គា ពី​អា​រ៉ា​ប៊ី​សា​អូឌីត​នៅ​ទីក្រុង​ឡាន​ចូ​វ សាច់គោ​ប្រេ​ស៊ី​ល​នៅ​ទីក្រុង​វូ​ហាន និង​សាច់គោ​អា​ហ្ស​ង់​ទីន​នៅ​ខេត្ត​សាន​ដុង​និង​ខេត្ត​ជាំ​ង​ស៊ូ​។​
​ប្រទេស​ចិន​គឺជា​អ្នក​បរិភោគ​និង​អ្នកទិញ​សាច់គោ​ធំជាងគេ​របស់​ពិភពលោក ហើយ​ប្រេ​ស៊ី​ល​និង​អា​ហ្ស​ង់​ទីន​ជា​អ្នកផ្គត់ផ្គង់​ធំជាងគេ​។

​អាជ្ញាធរ​ក្នុង​តំបន់​បាន​និយាយ​នៅក្នុង​សេចក្តីថ្លែងការណ៍​មួយ​កាលពី​ថ្ងៃ​សៅរ៍​នៅលើ​វេទិកា​ប្រព័ន្ធ​ផ្សព្វផ្សាយ​សង្គម WeChat ថា​ទីក្រុង ហ្សេ​ង​ចូ​វ ដែលជា​រដ្ឋធានី​នៃ​ខេត្ត​ហឺ​ណាន​នៅ​ភាគ​កណ្តាល​ប្រទេស​ចិន​បាន​រកឃើញ​វីរុស​កូ​រ៉ូ​ណា​នៅលើ​វេច​ខ្ចប់​សាច់ជ្រូក​កក​ខាង​ក្រៅពី​ប្រទេស​អា​ហ្ស​ង់​ទីន​កាលពី​ថ្ងៃ​សុក្រ​។​
​សំណាក​ដែល​បានធ្វើ​តេស្ត​វិជ្ជមាន​គឺ​បានមកពី​សាច់ជ្រូក​ក្លាសេ​ចំនួន ២៤ តោន​ដែល​ត្រូវបាន​បញ្ជូន​ពី​កន្លែង​ស្តុក​ត្រជាក់​នៅ​កំពង់ផែ​ឈី​ង​តាវ ទៅកាន់​ឃ្លាំង​សម្រាប់​ផ្សារ​មួយ​ក្នុង​ទីក្រុង​ហ្សេ​ចូ​វ​។ រដ្ឋាភិបាល​បាន​និយាយថា​កញ្ចប់​នេះ​ត្រូវបាន​រកឃើញថា អាច​ចម្លង ដែល​ត្រូវបាន​ត្រួតពិនិត្យ​មុនពេល​ទំនិញ​អាច​ចូល​ឃ្លាំង​។​

​អង្គការ​សុខភាព​ពិភពលោក​និយាយថា ហានិភ័យ​នៃ​ការចាប់​ចម្លង​កូ​វីដ​១៩​ពី​អាហារ​ក្លាសេ​គឺមាន​កម្រិត​ទាប ប៉ុន្តែ​ប្រទេស​ចិន​បាន​ក្រើនរំលឹក​ម្តង​ហើយ​ម្តងទៀត បន្ទាប់ពី​រកឃើញ​វីរុស​កូ​វីដ​១៩​លើ​ផលិតផល​អាហារ ដែល​នាំចូល​ទៅរក​ការហាមឃាត់​នៃ​ការ​នាំចូល​៕
​ប្រភព​៖ Reuters
​ដោយ​៖CEN


×