សិង្ហបុរី៖ ទីភ្នាក់ងារចំណីអាហារសិង្ហបុរី (SFA) កាលពីថ្ងៃអាទិត្យម្សិលមិញ បាននិយាយថា ប្រទេសម៉ាឡេស៊ីនឹងលុបចោលការហាមឃាត់ការនាំចេញបណ្តោះអាសន្នរបស់ខ្លួនចំពោះមាន់រស់ចាប់ពីថ្ងៃទី ១១ ខែតុលា។

ឆ្លើយតបទៅនឹងសំណួររបស់ភ្នាក់ងារសារព័ត៌មាន CNA បាននិយាយថាខ្លួនបានទទួល “ការជូនដំណឹងជាផ្លូវការ” ពីនាយកដ្ឋានសេវាកម្មពេទ្យសត្វរបស់ប្រទេសម៉ាឡេស៊ីស្តីពីការដកបម្រាមនេះ។ SFA បាននិយាយថា “យើងស្វាគមន៍ការបន្តការនាំចូលសាច់មាន់បន្តផ្ទាល់ ហើយកំពុងស្វែងរកការបំភ្លឺអំពីព័ត៌មានលម្អិត” ។

មុននេះរដ្ឋាភិបាលម៉ាឡេស៊ីបានហាមឃាត់ការនាំចេញមាន់រហូតដល់ 3.6 លានក្បាលចាប់ពីថ្ងៃទី 1 ខែមិថុនា ក្នុងកិច្ចខិតខំប្រឹងប្រែងរបស់ខ្លួនដើម្បីដោះស្រាយបញ្ហាផ្គត់ផ្គង់ និងតម្លៃសម្រាប់សាច់មាន់នៅក្នុងប្រទេស។ ការហាមប្រាមនេះត្រូវបានអនុវត្តបន្ទាប់ពីមានការត្អូញត្អែរអំពីកង្វះការផ្គត់ផ្គង់ និងការកើនឡើងតម្លៃសាច់មាន់ ដោយពាណិជ្ជករខ្លះលក់មាន់របស់ពួកគេលើសពីតម្លៃពិដាន ដើម្បីរ៉ាប់រងការចំណាយរបស់ពួកគេ។

ការហាមប្រាមរបស់ម៉ាឡេស៊ីត្រូវបានដកចេញនូវផ្នែកមួយចំនួននៅពាក់កណ្តាលខែមិថុនា ដើម្បីអនុញ្ញាតឱ្យអ្នកនាំចូលសត្វមាន់នៅប្រទេសសិង្ហបុរីបន្តការនាំយកកូនមាន់រស់ និងមាន់ខ្មៅឡើងវិញ។ ដោយសារប្រទេសសិង្ហបុរីនឹងបន្តប្រឈមមុខនឹងការរំខានក្នុងការផ្គត់ផ្គង់អាហាររបស់ខ្លួនពីមួយពេលទៅមួយពេលដោយសារកត្តាខាងក្រៅ SFA បាននិយាយថា ខ្លួននឹងបន្តទទួលស្គាល់ប្រភពសាច់មាន់បន្ថែមទៀត និងធ្វើការជាមួយឧស្សាហកម្មដើម្បីធ្វើពិពិធកម្ម។

“យើងលើកទឹកចិត្តឱ្យអាជីវកម្មពិនិត្យមើលផែនការបន្តអាជីវកម្មរបស់ពួកគេ និងដើម្បីធ្វើពិពិធកម្មបន្ថែមទៀត។ វាជួយឱ្យឧស្សាហកម្មនេះរីករាលដាល និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការរំខានការផ្គត់ផ្គង់”។
SFA បាននិយាយថា គ្រួសារ និងបុគ្គលក៏អាចរួមចំណែកដល់ភាពធន់នឹងអាហាររបស់ប្រទេសសិង្ហបុរីផងដែរ ដោយមានភាពបត់បែនជាមួយនឹងជម្រើសអាហារ និងគ្រឿងផ្សំ។ ពួកគេក៏អាចប្តូរទៅផលិតផលជំនួស ឬប្រភពនៅពេលចាំបាច់។ ប្រភព៖ CNA/lk(zl)